Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

- Marts ´13​

Handicapboliger Skælskør

Boliger : Nybyggeri

Fra byggeplads.dk/​

Plads til både privatliv og fællesskab

​Tekst: Lars Ringholm · Foto: Peter Jørgensen

Oddervirksomheden BS Falsemontage A/S har leveret cirka 350 meter BS-false-plader til montering af døre og vinduer i hele byggeriet. En pladefalse, der effektivt lukker hulmur mellem for og bagmur i dør- og vinduesåbninger og bidrager effektivt til, at undgå varmespild.

Energirigtigt byggeri

Midt i boligområdet er opført et servicehus med omklædningsrum, mødelokaler og kontorer, alt sammen ramme om personalets base, når de møder på arbejde. Som resten af byggeriet er også dette hus indrettet lyst og indbydende. Det falder i øjnene, at arkitekten ikke har haft som mål at indrette stedet med alt for mange rette vinkler.

Byggeriet er indrettet, så det lever op til tidens energikrav. Overalt er installeret sensorer, der regulerer lyset og rumfølere, der regulerer varme og ventilation. På alle tage, undtagen de flade tage, er installeret solceller, der således bidrager væsentligt til stedets energiforbrug. Det falder også i øjnene, at der i boligområderne er installeret berøringsfrit armatur ved håndvaske, ligesom der er automatisk døråbning. En stor hjælp for de fremtidige beboere. Hele byggeriet bærer tydeligt præg af, at der er tale om handicapvenlige boliger, men samtidig er det befriende frit for ethvert præg af institution.

En sidste, men ganske betydelig opgave at løse, bliver etablering af udendørsfaciliteter. Både stenbelægning omkring husene og etablering af stier på kryds og tværs i området, som skal anlægges omkring de mange grønne områder, der skal præge stedet. Både bevoksning og forskellige plante- og blomsterbede, der skal bidrage til at give beboelsen en grønt og indbydende præg.​

Byggefakta

Handicapboliger Skælskør

Park Allé 5

4230 Skælskør

Bygherre: Slagelse Kommune

Arkitekt: Virumgaard Arkitekter A/S

Hovedentreprenør: G. V. L. Entreprise A/S

Ingeniør: EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

Areal: 1.800 kvm

Byggesum: 40 mio. kr.

Byggeperiode: september 2011 - marts 2013​

INFO​

BS FALSE - MONTAGE / BS BYGGE - SERVICE 

CVR: 28497555 / CVR: 38602349

ADRESSE

Malskærvej 3, Malskær

8300 Odder